24-28.01

Kasztanowa kuchnia

Poniedziałek Wtorek  Środa Czwartek Piątek
Pierwsze śniadanie chleb domowy, chleb żytni, masło, szynka konserwowa, ser salami, ogórek świeży, kawa zbożowa z mlekiem
chleb jaglany, bagietka, masło, pasta z tuńczyka z suszonymi pomidorami, ser gouda, herbata z cytryną
 chleb zakopiański, chleb żytni, masło, parówka z ketchupem, herbata rumiankowa  rogal z makiem, bułka grahamka, masło, serek kanapkowy, miód, mleko chleb wiejski, chleb graham, masło, kiełbasa szynkowa, rolada ustrzycka, papryka czerwona, herbata malinowa
Drugie śniadanie

mandarynki, woda mineralna

jabłka, woda mineralna

pomarańcze, woda mineralna

sok marchwiowo-jabłkowy Kubuś

jabłka, woda mineralna
Obiad

zupa kalafiorowa zabielana z pietruszką, pyzy drożdżowe z sosem myśliwskim (kiełbasa, ogórek, pomidory, cebula), woda mineralna

zupa pomidorowa z ryżem, sznycelki drobiowe, ziemniaki z koperkiem, gotowana marchewka z groszkiem, woda mineralna

kapuśniak z kapusty pekińskiej, ryż na mleku z cynamonem i jabłkami prażonymi,  woda mineralna

krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, schab pieczony w sosie, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchwi, woda mineralna

krupnik z kaszą jaglaną i zieloną pietruszką, makaron kokardki z sosem napoli ze świeżą bazylią, woda mineralna
Podwieczorek

melon żółty, chrupki kukurydziane, woda mineralna

pomarańcze, ciastka z dżemem, woda mineralna

jabłka, pieczywo jaglane, woda mineralna

 ogórek świeży w słupki, Miś Lubiś, woda mineralna

mandarynki, herbatniki zbożowe, woda mineralna

 
Brak wpisów. Nie podano kategorii.